Saturday, April 5, 2014

DESENLİ PASTA :)







desenli pasta 1







Sevdiklerinizi şaşırtacak '' Aaa bunu nasıl yaptın''? dedirtecek bir tarif daha :) Yapımı biraz zahmetli gibi gözükse de denemeye değer bence ;) Ben desen olarak ne çizsem ne çizsem diye düşünürken kağıdı kalemi aldım masaya oturdum. Düşünmeye devam ederken başımı önüme bir eğdim desen ben buradayım diye bağırıyordu :) Masa örtümün desenleri kağıdın içine sanki cuk diye oturuvermişti :) Hemen kalemi aldım ve çizdim bu desen çıktı ortaya . Biraz daha kolay sade desenler seçerseniz işiniz daha kolay olur. İnternette bununla ilgili seçenek çok :) Kalp , meyve , sebze geometrik şekillerden yararlanabilirsiniz.  Bir de pasta rulo olacağı için sararken  altında kalacak bölüme fazla özenmesenizde olur ;) Sağlıkla ,mutluluka kalmanız dileğiyle. ..




MALZEMELER:

5 Yumurta

1 Su bardağı şeker

1 Tatlı kaşığı kabartma tozu

1 Paket vanilya

2 Su bardağına yakın un

Çay kaşığının ucuyla kırmızı ve yeşil gıda boyası

KREMASI İÇİN:

2 Su bardağı süt

2 Yemek kaşığı buğday nişastası

2.5 Yemek kaşığı şeker

1 Paket krem şanti

YAPILIŞI:





Oda ısısındaki yumurtalarımızın sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara kıralım. Sarılarına bir bardak şekeri ekleyelim ve mikserle şekerler eriyinceye dek çırpalım. Ardından kontrollü bir şekilde unu , vanilyayı , ve kabartma tozunu ekleyip silikon kaşıkla karıştıralım. Diğer yandan yumurta beyazlarına bir çimdik tuz ekleyelim ve yumurta beyazlarını  krema kıvamına gelinceye dek çırpalım. Azar azar yumurta sarılarına spatula yardımıyla ekleyelim ve hep alttan alarak karıştıralım. Kek harcımız hazır olunca karışımımızdan birer çay bardağı kadar  ayıralım. Birisini kırmızı gıda boyası ile diğerini  yeşil gıda boyası ile karıştıralım. Şimdi yağlı kağıdımıza desenimizi çizelim.






desenli pasta 2



desenli pasta 3



desenli pasta 4



desenli pasta 5



desenli pasta 6

Krema torbasıyla desenlerimizi uygun renklere boyayalım. İşin bu kısmı biraz zaman alıcı ama zevkli merak etmeyin;) Desenimiz  bittikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırına 3-4 dakikalığına verelim. Dikkat edelim kabarınca hemen çıkaralım fırından. Fırından çıkardığımız tepsimiz soğuyunca kalan kek harcımızı üzerine dökelim ve tekrar pişmesi için fırına verelim. Kekimiz pişerken biz kremasını hazırlayalım.  Bir tencerede krem şanti hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirelim. Pişen kremamıza krem şantimizi ekleyip mikserle çırpalım.  Kremamız hazır :) Pişen kekimizi ilk sıcaklığı çıkınca hemen rulo yapalım ve üzerine nemli bez örtelim. Soğuyunca da yağlı kağıdı dikkatlice çıkartalım. Arasına hazırladığımız kremamızı sürelim ve 1- 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra sevdiklerimize ikram edebiliriz. :) Afiyet olsun..


desenli pasta 7



No comments:

Post a Comment