Monday, March 17, 2014

ÜZÜMLÜ KIYIR KURABİYE












uzumlu kiyir kurabiye 1

ÜZÜMLÜ KURABİYE
  Eşim bana geçenlerde nereden aklına geldiyse ve her nereden bulduysa eski bir yemek kitabı almış.Bu ara o kitaptan uyarladığım yemekleri yapıyorum.Madem almış değerlendirmeli değil mi ? :)

  Aslında yemek dediğime bakmayın genelde kurabiye tariflerini deniyorum.Çünkü tariflerin çoğu artık pek yapmadığımız ama klasik olmuş lezzetler.Yeni modern tariflere kendimizi öyle kaptırmışız ki eski tarifleri unutmuşuz,doğal olarak bloga da eklenmemiş çoğu.Önümüzde ki günlerde yine böyle unuttuğumuz klasik bir kurabiye tarifi vereceğim,arşivde olmalı dediğim tariflerden biri.

  Hep söylüyorum kek ile,kurabiye ile çok aram yoktur,yapar yediririm,benim işim de bu :)

Ama bazı kurabiyelerin yeri ayrıdır bende,onlara asla hayır diyemem.İşte bu kurabiye de onlardan biri,kıyır kıyır nefis bir kurabiye.Geçen gün yayınladığım doğum günü masasında da yerini almıştı.

  Ben derim ki mutlaka deneyin,yanına da demleyin çayınızı afiyetle yiyin.

  Bu arada bugün sevgililer günü, böyle günler benim için pek önemli değildir ama,önemseyen ,seven herkesin gününü kutlamak isterim.Sevgiyle kalın.

  Hayırlı Cumalar...

Diğer Kurabiye tariflerime Buradan  ,Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.











uzumlu kiyir kurabiye 2

ÜZÜMLÜ KURABİYE
MALZEMELER

250 gr tereyağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı kadar)

1 su bardağı kuru üzüm











uzumlu kiyir kurabiye 3

ÜZÜMLÜ KURABİYE


HAZIRLANIŞI

  Öncelikle tereyağını ve pudra şekerini elinizle karıştırın.Yumurtayı,kuru üzümü ekleyin.2-2,5 su bardağı un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyin onları da ilave edip yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.











uzumlu kiyir kurabiye 4

ÜZÜMLÜ KURABİYE
   Hamur istediğiniz kıvama gelince üstteki fotoğraftaki aşamaları uygulayarak kurabiyelere şekil verin.Hamuru üç bezeye ayırın,tezgah üzerinde her yeri eşit kalınlıkta olacak şekilde rulo yapın.Elinizle üzerine hafifçe bastırıp yassılaştırın ve yarım cm kalınlığında iki cm eninde parçalar kesin (kurabiyeler pişerken oldukça kabarıyor bu nedenle parçaları çok büyük kesmemeye özen gösterin)  kestiğiniz kurabiyeleri yağlanmış tepsiye alın.Dilerseniz hiç uğraşmayıp elinizle yuvarlak şekil vererek de pişirebilirsiniz.Tüm hamura aynı işlemleri uygulayıp,hazır olan kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc

                                                     instagram :  reyhanksc

                                                     facebook:   anne eli gibi

No comments:

Post a Comment