Saturday, January 18, 2014

borbunya yemegi zeytinyagli

Merhabalar sevgili web sitesi takipçilerimiz. Bugunku yayinimiz borbunya yemegi zeytinyagli.

Mutfağımızın eşsiz lezzetlerinden olan fasulye gillerden barbunya fasulyesi benim ve annemin evinde en çok pişirilen ve sevilen yemeklerdendir. Okuldan eve döndüğümde annemin yaptığı barbunya yemeği bana inanılmaz enerji verirdi. Bütün zihinsel ve bedensel yorgunluğumu alırdı sanki. Bu lezzeti sofralarınızdan eksik etmeyin ve zeytinyağlı tüketmeye özen gösterin. Her yaz barbunyaları kabuklarından ayıklar ve derin dondurucuda saklarım. Kışın mis mis yeriz. 



Malzemeler:

Yarım kilo taze barbunya

1 adet kuru soğan

4 diş sarımsak

1 adet havuç

2 adet yeşil biber

2 adet domates

3 yemek kaşığı zeytin yağı

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

maydanoz

limon

Yapılışı:

Barbunyaları 5 dk kadar haşlayıp suyunu dökün. Tencereye yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyun. Biraz kavurup, doğranmış domatesleri ekleyin. Domateslerin kabuklarını soymayı unutmayın. Biberleri de aynı şekilde doğrayıp biraz daha kavurun. Barbunyaları ve suyunu ekleyin. Suyunu fazla koymayın, az sulusu makbuldür. Sarımsakları bütün olarak yemeğe koyun. Tuz ve şekeri de ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin. Yemek piştikten sonra servis tabağına alın ve maydanozla süsleyin. Limon sıkıp afiyetle yiyin. Sıcakken de seviyorum, soğukken de..











borbunya yemegi zeytinyagli 1

Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği












borbunya yemegi zeytinyagli 2

Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği


                                       SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                               DİLEK'LE MUTFAKTA


Ziyaret etmenizi onerdigimiz diger siteler : zeytin yagli yemekler

No comments:

Post a Comment